Qui som ?

El meu nom és Núria i vaig crear El Flamenc el 2015 per aportar una solució al problema dels residus en el nostre dia a dia. El projecte va començar amb bosses de cotó orgànic per fer la compra a granel, i va créixer per afegir-hi coixins també de cotó orgànic que afavorissin entorns sans i sostenibles.

Tot va començar amb una estada a l’Àfrica, on les deixalles eren tan presents, que el problema dels residus em va colpir. Des d’aquell moment, vaig rebutjar totes les bosses de plàstic que em donaven! Vinga insistir a totes les botigues que no volia plàstic!  I és clar, per fer-ho, vaig necessitar bossetes per transportar tot allò que comprava. A Djibouti, país de flamencs, vaig trobar una tela molt bonica plena d’aquestes aus roses, esveltes i sorprenents. Vaig portar-la a un taller per fer-ne una trentena de bosses i les vaig regalar a les meves amigues, amics i companyes de feina. D’això en fa més de 10 anys i sé que encara les fan servir. Eren tan maques i tan pràctiques!

Uns anys més tard, ja a Catalunya i veient el gran consum de bosses de plàstic i de paper d’un sol ús que es feia anant a comprar, vaig decidir produir bosses de roba com les meves perquè tothom en pogués gaudir, estalviant residus i tenint  la satisfacció de fer-ho!

El Flamenc treballa amb proveïdores locals amb qui compartim els mateixos valors: des de la producció del  cotó orgànic fins al taller de confecció, el disseny o la serigrafia, totes juntes fem un equip que camina i lluita per preservar la natura i regalar-nos un món millor.